Podvodník připravil nebohou stařenku o bezmála sto tisíc korun. Po odhalení a dopadení se ke všemu přiznal. Dokonce projevil lítost a ochotu peníze vrátit. V těchto dnech byl obviněn z podvodu. Hrozí mu až dva roky vězení.

Vše začalo v období Dušiček v roce 2020. Muž oslovil ženu na hřbitově ve Slezské Ostravě. „Přišel za ní s nabídkou, že jí opraví hrob. Dal ji na sebe vizitku. Vzhledem k tomu, že si hrob zasloužil rekonstrukci, seniorka se rozhodla muže později kontaktovat,“ uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie s tím, že se domluvili na vybroušení krycí desky, výměnu rámu a opravě soklu.

Celoevropská dopravní razie SPEED MARATHON v Moravskoslezském kraji, policisté měřili rychlost na osmdesáti místech. Čtvrtek, 24. března 2022.
Velké měření rychlosti v kraji, tipy dávali lidé, policisté byli na 80 místech!

Muž ale následně ženě řekl, že oprava není možná a nabídl jí obměnu celé desky. Souhlasila a zaplatila mu třicet tisíc korun. Důchodkyně netušila, že muž použil starý materiál. Tím ale případ zdaleka nekončí.

Pěkně mastné zálohy

Na podzim následujícího roku se opět spojili a ústně se domluvili se na výrobě nového pomníku ze žuly, včetně nápisů. Muž poté ženu opakovaně navštívil a žádal vyplacení zálohy. Pokaždé měl po ruce zdůvodnění, na co peníze potřebuje.

A seniorka platila. Dala mu devadesát tisíc korun. Když jí došly finance, šla za dcerou, které všechno řekla. „Dcera hned pochopila, že se maminka zřejmě stala obětí podvodníka. Vše oznámily policii,“ dodala Michalíková.

Muž (na snímku z první procesu) vinu odmítl.
Ostravan podvedl dvacet tisíc lidí, získal miliony, proces se zapíše do historie

Pátrání po podvodníkovi naštěstí nebylo komplikované. Seniorka totiž na něj měla telefonický kontakt. Kriminalisté jej brzy zadrželi a obvinili. „V dnešní době, kdy se spousta podvodníků zaměřuje právě na skupinu starších osob, policisté nabádají k opatrnosti.

Než se rozhodnete k investici, poraďte se se svými blízkými, než učiníte rozhodnutí. Když narazíte na podvodníka, můžete tak během chvilky přijít o veškeré své úspory,“ varovala Michalíková.