V ranní dopravní špičce byly problémy na nechvalně proslulém kopci v Neborech. Zatímco včera tam řidiče zdržela údržba krajnic, dnes se z kamionu na silnici uvolnila velká hromada řepkového šrotu. Policisté řídili provoz na vytížené komunikaci I/11 kyvadlově, přesto ale řidiči nabrali zpoždění v řádu i několika desítek minut.

„Jel jsem ráno z Třince do Frýdku, ráno jsem stál mezi Oldřichovicemi a Nebory asi tři čtvrtě hodiny, tak jsem to radši vzal po místních komunikacích do Smilovic," řekl redakci jeden z motoristů. Postupem času se navíc kolony dotkly i dálnice D48 mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem, ani z jednoho směru totiž kvůli zácpám nebylo možné sjet z dálnice na silnici I/68, která vede přes Hnojník a Střítež do Nebor. Z druhé strany se zastavili motoristé dokonce už ve Vendryni. Při cestě do Frýdku-Místku tak bylo výhodnější jet přes třineckou část Sosna a pak po Nádražní a Těšínské ulici směrem k dálnici.

Klid nebyl ani na okolních cestách. Odpoledne policisté vyšetřovali v Návsí nehodu auta, které skončilo mimo vozovku, nikdo ale nebyl zraněn. Částečně neprůjezdná byla odpoledne silnice 648 v Horních Tošanovicích u restaurace Ječmínek, a to po nehodě dvou aut. Na místě probíhaly záchranné a vyprošťovací práce.