Vítkovická mílařka se držela spíš ve druhé části pole, ale při náběhu do posledního kola zvedla diváky ze sedadel. Vysprintovala na čelo a pokusila se věhlasným soupeřkám utéct. Ty však na sympatický počin domácí atletky zareagovaly a pětice nejlepších ji předstihla.

Výsledný čas 4:19,46 nebyl podstatný. Nejrychlejší byla Keňanka Winny Chebetová (4:16,01). „Běželo se hodně pomalu, a tak jsem si řekla, proč to nezkusit. Na lepší umístění to už ale nebylo. Došly mi síly, ale těch sto padesát metrů vepředu stálo za to. Bylo to něco úžasného. Nakopla mě skvělá atmosféra,“ vykládala Vrzalová, která si ze souboje odnesla zkrvavenu nohu.

 Simona Vrzalová při závodě na 1500m při Kontinentálním poháru 8. září v Ostravě.Zdroj: Deník / Martin Divíšek

„Byla tam trochu strkanice, ale šla jsem do toho. Byl to poslední závod sezony a trenér byl spokojený. Teď už přijde odpočinek. Těším se, až se vypravím za babičkou,“ povídala závodnice, která se šla ráno před závodem rozklusat se svými dvěma border koliemi a odpoledne vyrazila na stadion.

Tomáš Staněk přišel o postupové místo ve třetí sérii, kdy jeho solidní výkon 21,22 překonal 14 centimetrů kolega z týmu Evropy Polák Haratyk. Vítězem se stal nejstabilněji házející Brazilec Romani (21,68), který ve všech pokusech překonal jednadvacetimetrovou hranici.

Tomáš Staněk obsadil na Kontinentálním poháru 6. místo
Staňkovi se nezamlouval model soutěže. Zlobil se, že pro něj neměli dres

V závěru atletické sezony byly k vidění skvělé výkony. Postaraly se o ně čtvrtkařky. Vítězná Salwa Eid Naserová z Bahrajnu překonala rekord stadionu (49,32), když utekla Caster Semenyové. Jihoafričanka je specialistkou na dvojnásobnou trať, ale v Ostravě se dokázala zlepšit na 49,62.

Časem 47,37 se na trati 400 metrů překážek blýskl Abderrahman Samba z Kataru, který se tak stal spolurekordmanem Kontinentálního poháru. Stejný čas totiž v roce 1981 zaběhl v Římě legendární Američan Edwin Moses. Nejrychlejší čas roku na 3000 metrů zaběhla Sifan Hassanová. Nizozemska však časem 8:27,50 výrazně překonala rekord pohárové soutěže. 

Kontinentální pohár 2018 v Ostravě, výškaZdroj: Deník / Pavel Sonnek

Kontinentální pohár 2018 v Ostravě.Zdroj: Deník / Pavel Sonnek

Kontinentální pohár 2018 v Ostravě, překážkyZdroj: Deník / Pavel Sonnek

Kontinentální pohár 2018 v Ostravě, kladivoZdroj: Deník / Pavel Sonnek

Ostravský Důl Alexander, 8. září 2018. Ojedinělé památce se přezdívá hornické Versailles.
„Hornické Versailles“ uchvátilo návštěvníky ostravského důlního areálu
Zásah hasičů u požáru v ostravské ubytovně Hlubina.
Z ostravské ubytovny Hlubina muselo kvůli požáru utéct 80 lidí