Ano. Skibusové spoje jsou využívány srovnatelně jako loni.

„Zájem cestujících nadále trvá, počet pasažérů nepoklesl. Zvláště kyvadlová doprava zajišťující přepravu na Ovčárnu zaznamenala zvýšený příliv turistů. Vzhledem k teplému počasí samozřejmě někteří návštěvníci hor odložili částečně lyže a běžky a využívají cestu do hor k pěší turistice. Lyžaři si však užívají výše položených areálů, kde se podařilo sjezdovky uměle zasněžit. Ve skibusech proto v současnosti potkáte jak turisty, tak i lyžaře," uvedl Pavel Novák, mediální zástupce společnosti Arriva Morava, která skibusy provozuje.

Místo lyží si berou jízdní kola

V období vánočních svátků se podle něj objevilo i nezvykle mnoho cyklistů. „Zatím jsme ale v našich skibusech nezaznamenali žádný požadavek k přepravě kol," dodal Pavel Novák.

Arriva Morava (dříve Veolia Morava) zahájila provoz skibusů Beskydy a Jeseníky už 26. prosince loňského roku. Skibusy jsou provozovány jako běžné autobusové linky a k přepravě je mohou využít nejen lyžaři, ale i ostatní cestující.

Pravidelné jízdní řády

Skibusy vyjíždějí pravidelně podle stanovených jízdních řádů schválených počátkem prosince 2013. Informace jsou uvedeny také na webových stránkách společnosti Arriva Morava se všemi aktualitami.

Vyberte si svou trasu

„Linky skibusů jezdí celkem na šesti trasách, z toho čtyři zavezou cestující až do nejvyšších míst Jeseníků (Ovčárnu, Karlov) a dvě trasy do oblasti Beskyd (až na Bílou a Bumbálku)," upřesnil Pavel Novák.

Jesenické skibusy vyjíždějí z Ostravy přes Opavu a Bruntál na Ovčárnu po trase číslo 1, z Olomouce přes Rýmařov a Karlov na Ovčárnu pak po trase číslo 2 a z Krnova, přes Bruntál na Ovčárnu po trase číslo 3. Beskydské skibusové linky jezdí z Ostravy přes Frýdek-Místek až na Bílou, Bumbálku a z Nového Jičína přes Frenštát pod Radhoštěm a Čeladnou na Bílou.

Vznikly nové zastávky

V zimní sezóně 2013/2014 rozšířila společnost Arriva Morava provoz obou těchto skibusů o zastávku Staré Hamry, Stýskalonka. Skibusy budou moci cestující využívat až do konce března.