Činil se od listopadu loňského roku do těchto dnů. Někdy se mu podařilo i se zbožím bez zaplacení odejít, jindy ho zadržela ochranka. Po propuštění však začal znovu krást.

A jelikož tak činil i za nedávného stavu nouze, hrozí mu až osm let vězení. Přestože dosud nebyl za majetkové delikty trestán, soud na něj uvalil vazbu.

Záběry kamery
Policie hledá tyto muže v souvislosti s napadením osob v Ostravě-Třebovicích

Muž „navštěvoval“ hypermarkety a obchodní centra. Slabost měl zejména pro čokolády a žvýkačky, kterých vzal hned sto balení. Nepohrdl však ani alkoholem, potravinami či drogistickým zbožím. Jeho kroky směřovaly i do obchodů s oblečením. V kabince si například oblékl mikinu, nechal si ji na sobě a takto se snažil odejít z prodejny.

Mladík se zodpovídá i z toho, že si nechal nalezenou peněženku s hotovostí a platební kartou. „Díky platební kartě se mu podařilo zaplatit v součtu přes tisíc korun za zboží, další transakce již byly odmítnuty,“ uvedla Soňa Štětínská z moravskoslezské policie.

Důsledek přívalových deštů v Nové Bělé, čtvrtek 18. června.
VIDEO: Přívalové deště komplikují život v MS kraji. Pršet má i během víkendu

Mladík se po zadržení přiznal. „Trestnou činnost v podstatě doznává a svého jednání lituje. Věci a peníze používal pro svou potřebu,“ doplnila Štětínská.

Celková škoda je vyčíslena na bezmála šedesát tisíc korun. Zloděj čelí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.