„Snažíme se pro cestující udělat letiště komfortnější tak, aby vše fungovalo a služby byly na dobré úrovni. Týká se to nejen zaměstnanců letiště, ale i našich nájemců, kteří provozují služby, jako je například prodej občerstvení," vysvětlila tisková mluvčí Letiště Ostrava, a. s., Michaela Kubešová.

Co se týká zmíněného občerstvení, vodu na letišti koupíte od 29 do 39 korun, slazené nápoje od 39 do 45 korun, bagety od 30 do 100 korun. Záleží samozřejmě na tom, kde si cestující jídlo a pití zakoupí.

Bezpečnostní kontroly zůstávají stejné, žádné změny je v letošní sezoně nepostihly. Snad až na jednu příjemnou výjimku.

Snímek z webové stránky www.cilivcil.cz
Ostravské poučování Pražáků: chyba už v „zásadním" slově!

„Pokud se dříve museli cestující při odbavení vyzout, abychom jim zkontrolovali obuv, když to postupy vyžadovaly, tak dnes máme technologii, která umožňuje kontrolu obuvi, aniž by se cestující musel vyzouvat," uvedla tisková mluvčí. A to je pro cestující jistě pozitivní zpráva.

ČEŠI MAJÍ CHUŤ CESTOVAT

Z průzkumu Asociace cestovních kanceláří vyplývá, že Češi obecně mají chuť cestovat. V roce 2016 do zahraničí vycestovaly přes tři miliony turistů, z toho téměř 80 procent s cestovní kanceláří.

Letos se očekává průměrné navýšení cest až o deset procent. Češi pak nejčastěji vyrážejí na Slovensko, do Chorvatska, Španělska a Řecka. „Pozitivně se vyvíjí i prodeje zájezdů zejména do Egypta, který je zpět mezi vyhledávanými destinacemi, postupně se vrací turisté i do Tuniska," uvedl Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří ČR.

Nejvíce narostl prodej zájezdů do Bulharska, Spojených arabských emirátů a do Maďarska, zatímco Turecko je vyhledáváno zejména v last minute nabídkách.

Ilustrační foto
Novinky v ostravské MHD: sezonní tramvaj i zóna 78