Osmašedesátiletý muž měl po slovní rozepři vytasit na o osm let mladší manželku legálně drženou zbraň a postřelit ji takovým způsobem, že její zranění vyžadovala okamžitý zákrok lékařů a následný transport do nemocnice. Incident se odehrál v poslední červnový den mezi dvanáctou a třináctou hodinou. Pachatel se střelecky činil, a to i přesto, že je kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu upoután na lůžko.

O události informoval sám pachatel zaměstnankyni zdravotnického zařízení, která k události přizvala policii. „Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které zkoumají znalci. Zajištěna byla i střelná zbraň,“ uvedla postup práce policistů na místě činu policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Na základě shromážděných důkazů bylo následně zahájeno trestní stíhání muže. Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let,“ oznámila možné právní postihy Holčáková.

K vraždám nebo pokusům o ně nedochází příliš často, ale i přesto, že máme teprve polovinu roku za sebou, bylo jich v našem regionu dostatek. „V letošním roce jde v našem regionu o 11 případ zvlášť závažného zločinu vraždy. Všechny tyto skutky byly objasněny,“ objasnila Holčáková.

Ella Křížková, Kozlovice, nar. 3. 7., 48 cm, 2,9 kg.  Nemocnice ve Frýdku-Místku.
Právě jsme se narodili, podívejte se na fotogalerii miminek