Doslova ruiny a suť, které budily hrůzu, byly donedávna jen připomínkou bývalého úspěšného motelu, který byl ve své době nadčasový a byl chloubou města i široké oblasti. V sousedství se nachází krytá tenisová hala, tenisové kurty i letní koupaliště.

Tělovýchovná jednota Ferrum Frýdlant nad Ostravicí provozovala tento areál od sedmdesátých let až do roku 2008, pak ale začal areál rychle chátrat a zabydleli se tam bezdomovci. Soudy dokonce řešily surový útok bezdomovců.

Policisté dopadli cizince, kteří kradli pohonné hmoty v regionu.
VIDEO: Mladí cizinci jezdili tankovat do regionu, odjížděli ale bez placení

V létě 2012 došlo k ukončení práva TJ bezplatně areál užívat, a to dohodou s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových – na přednostním prodeji areálu se totiž nedomluvili.

Nakonec prodej areálu proběhl v červnu 2013, ÚZSVM vybral kupujícího s nejvyšší nabídnutou kupní cenou. Stát tehdy inkasoval více než pět milionů korun.

Ilustrační fotografie.
Při nehodě ve Staříči se vážně zranil motorkář

Archivní snímky motelu Panorama

Když se pak areál dostal do rukou stávajícího vlastníka, naděje na rekonstrukci ožily. Plán na vybudování nových domů představil soukromý investor v loňském roce, o projektu informuje také na sociální síti Facebook.

Kolaudace a předání bytů různé velikosti se předpokládá v roce 2021, ceny za byty určené k prodeji do osobního vlastnictví ale ještě nebyly stanoveny. Záležet bude i na ceně za vysoutěžené stavební práce projektu.

DENÍK včera dopoledne přistihl kněze Marcela Puváka přímo na faře v Dětmarovicích.
EXKLUZIVNĚ! Deník přistihl kněze Puváka na faře v Dětmarovicích. Co řekl?
Kostel svaté Marie Magdaleny v obci Dětmarovice.
Polská policie stále šetří případ dětmarovického kněze, život farnosti běží