Jak Deník zjistil, většina z nich rozhodně nepatří mezi puritány a nikdo zde tak nebrání ani dámám a slečnám, které se rády opalují a koupou nahoře bez.

„V provozním řádu máme, že při vstupu do bazénů musí mít návštěvník oblečené plavky, a to i děti. U dam, které volí plavky bez vrchního dílu, toto ale necháváme vyloženě na nich," říká kupříkladu vedoucí provozu letního koupaliště v Karviné Taťána Červená.

Jak dodává, několik takových návštěvnic se v Karviné každým rokem objevuje a nikdo – tedy ani návštěvníci – neměl nikdy důvod toto jakkoli řešit či komentovat.

Podobná je situace také v Havířově. „Každou sezonu přicházejí i ženy, které volí opalování, jak se říká, nahoře bez. Většinou si zvolí i odlehlejší kout koupaliště, kde mají klid a nikdy s tím nebyl problém," podotýká vedoucí havířovského koupaliště Petr Šulc.

Dámy nahoře bez jsou spíše velkou výjimkou na koupališti v Českém Těšíně. Ani tam ale tuto možnost provozní řád neřeší, takže zakázáno to není. Rovněž tak i v bohumínském Aquaparku. „Máme zde poměrně velký provoz a nejsou tu tak ani prostory pro nějaké velké soukromí, návštěvnice tak u nás takovou možnost spíše nevyhledávají. Každopádně, nikdy jsme to neřešili ani v rovině problému, či podobně," podotkl vedoucí provozu Jaromír Voráč.

Ne všude je ovšem situace stejná. Dámy s obnaženými ňadry by problémy mohly mít třeba v Aquaparku Olešná u Frýdku-Místku. „Vstup a pohyb v areálu letního aquaparku je možný pouze v plavkách a to platí i pro děti všeho věku. Porušení provozního řádu v tomto směru řešíme poučením a domluvou,s výrazným porušováním se však běžně nesetkáváme," uvedla jednatelka provozovatele Michaela Mahrová.

Dobrovolníci staví závodní trať Těrlického okruhu.
Těrlický okruh už má své obrysy


Podobně pohlíží na situaci i v Třinci. „Situaci ohledně nahoty nemusíme řešit, neřešíme ji ani u malých dětí. Ty nejmenší však mají povinnost nošení jednorázových plen do vody,“ zmínila se provozovatelka třineckého letního koupaliště Helena Novotná.

Zámek Fryštát ožil, vrátili se na něj Larisch-Mönnichové a tančil se charleston.
Zámek Fryštát ožil, vrátili se na něj Larisch-Mönnichové a tančil se charleston