K nehodě došlo na dvouproudé silnici 1/56 pro každý směr v místě, kde je provoz ve směru jízdy od Ostravice dopravním značením sveden do pravého jízdního pruhu.

Z dostupných informací vyplývá, že řidič motocyklu (ročník 1966) jedoucí v tomto směru měl v úmyslu přejet v místě zúžení z pruhu levého do pravého. Při manévru se však dostal do kontaktu s předním jedoucím osobním vozidlem. Účastníky nehody se pak stala další dvě osobní vozidla jedoucí za motocyklistou, která se střetla.

„Při nehodě byl právě motocyklista zraněn (poranění hrudníku) a po předání do péče zdravotníků i letecky transportován do nemocnice. Případné požití alkoholických nápojů u řidičů vozidel policisté vyloučili provedením dechových zkoušek. U motocyklisty bude uvedené vzhledem k jeho zranění zjištěno dodatečně,“ informovala Soňa Štětínská z krajského ředitelství Policie ČR.

Policisté provedli na místě i další úkony a v šetření nehody budou dál pokračovat. Zajišťovali také průjezdnost pro oba směry, neboť vzhledem k nehodě nebylo možno místem ve směru od Ostravice projet.

Řidiči tak po dobu nezbytně nutnou projížděli kyvadlově. Vzhledem k faktu, že komunikace je velmi frekventovaná, se v jednu chvíli tvořila kolona vozidel sahající ke sjezdu na Čeladnou. Tato situace ale trvala jen pár desítek minut.

Medička Barbora Fojtíková v ochranném obleku pomáhá 20. října 2020 ve Fakultní nemocnici Brno. Nemocnice má nedostatek personálu s ohledem na část zaměstnanců v karanténě kvůli covidu-19, ale také kvůli tomu, že někteří zůstali doma s dětmi z důvodu vládn
Kraje do nemocnic povolaly 800 mediků. Přes dva tisíce nastoupily dobrovolně