Mezi prvními návštěvníky byla spousta školáků z celého kraje i dospělí, kteří chtěli být hned u startu sportovního události roku.

Zahájení akce se zúčastnily i sportovní hvězdy let minulých, které se poté s lidmi rády fotili. Dorazil hokejista David Moravec, skokané na lyžích Jakub Janda a Jan Mazoch nebo atletka Taťána Netoličková. Své domluvené programy mnohdy posouvali, zájem o ně byl velký. Stejně jako o maskota her – bílého tygra Soohoranga.

Festival zahájili také zástupci hlavních partnerů – Moravskoslezského kraje a města Ostravy. Deníku pak prozradili, že jej budou navštěvovat i v dalších dnech jako běžní návštěvníci. Že takříkajíc splynou s davem.

Fotokoutek Deníku v areálu Olympijského festivalu v Ostravě.Zdroj: Deník/Linda ŠafranováTaké Deník přemístil redakci do své zóny na Olympijském festivalu. Přijďte na kávu!

Moderátorkou akcí u stánku Deníku je oblíbená novinářka Pavlína Wolfová (na snímku s šéfredaktorem Deníků MS kraje Martinem Plevou).

Můžete se také vyfotit - pro návštěvníky je v Ostravar Aréně k dispozici fotokoutek Deníku:

„Jsem rád, že si tady děti i dospělí můžou zasportovat. V zóně Moravskoslezského kraje budeme dělat autogramiády, lidé se u nás můžou i společně vyfotit. Ale jako kraj se také hodně zaměřujeme na naše parky v Beskydech a Jeseníkách, ať se nesportuje jen ve městě, ale i na horách,“ řekl hejtman Ivo Vondrák, který bude zítra k vidění ve Skiareálu Bílá v Beskydech.

Lyžaři. Ilustrační foto.
Lyžařská sezona se rozeběhla naplno, v Bílé propukne olympijská atmosféra

V úspěch Olympijského festivalu a spokojenost jeho návštěvníků věří i primátor Ostravy Tomáš Macura. „Byl bych rád, kdyby tato zimní akce byla stejně úspěšná jako letní olympijský park v Ostravě před dvěma lety, který navštívilo kolem sto dvaceti tisíc lidí,“ uvedl Macura a dodal: „Budu tady pravidelně chodit, s kolegy si chceme zamluvit i curlingovou dráhu, prostě se tady chci pravidelně pohybovat a užít si to i jako běžný návštěvník.“

Deník se zúčastní olympijských festivalů
Deník přemístí redakci do své zóny na Olympijském festivalu. Přijďte na kávu!

Na návštěvnících – zejména těch mladších – byl od prvních chvil vidět velké nadšení z celého festivalu. Curlingové kameny se daly do pohybu, na běžeckých i bruslařských tratích se to hemžilo dětmi, a třeba na snowboardu řádili i samotní kantoři žáků! Děti ze škol se zde hned první den sjely z celého kraje. Jen z Frenštátu pod Radhoštěm dorazily rovnou dva plné autobusy!

Příprava areálu Olympijského festivalu Ostrava 2018, 8 února 2018.
Olympijský svátek v Ostravě začíná! Podívejte se, co je pro vás připraveno
Tisková konference k dokumentu České televize o ostravském fotbalovém klubu Baník Ostrava.
Poslední šance! Kupujte rychle, jinak dokument Banik!!! v předpremiéře neuvidíte