Například na dotaz co všechno v Ostravě předvedou španělské soubory, jedna z nejčastěji zmiňovaných atrakcí programu, Petra Hradilová přiblížila: „Španělské soubory přijedou hlavně v rámci oslav 750. výročí první zmínky o Ostravě. Díky této příležitosti mohou být na Festivalu v ulicích v tak velkém počtu - přijede téměř 300 Katalánců a celá tato akce se tímto stává největší přehlídkou katalánské kultury v Česku."

NENECHTE SI UJÍT speciální samostatnou přílohu Festivalový deník. Vychází 29. června jako samostatně neprodejná příloha tištěného Deníku.

Návštěvníci tak budou mít možnost vidět uchvacující stavění lidských věží.

„Jen k tomuto je potřeba 150 lidí, kteří se na sebe stavějí až do výšky 12 metrů. Poprvé toto budou moci lidé zhlédnout u radnice na Prokešově náměstí, a to v pátek 30. června v 16 hodin. Dále přijedou obrovské loutky, draci chrlící oheň, Španělé budou tančit, hrát zpívat, vařit rum… Vše bude probíhat hlavně v rámci scény věnované oslavám 750 let Ostravy na hradě," přiblížila dále Hradilová.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Čtenáře zajímal také doprovodný program pro děti. „V rámci celého areálu je připraveno hodně aktivit pro děti, záleží na jejich věku," řekla Hradilová.

Pro menší je to například dětská zóna v okolí hradu, kde je pamatováno i na odpočinek pro rodiče, pro starší by mohla být velkým lákadlem streat art zona.

„Věříme, že sprejování teenagery určitě pobaví, Ochuzeni nebudou ani milovníci tance, připraveny jsou ukázky i workshopy streat dance, dále ukázky parkouru, juda, crossfit a podobně," uvedla Petra Hradilová.

NEPŘEHLÉDNĚTE

Už příští týden ve středu bude hostem ON-LINE rozhovoru Deníku Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava. 
Ptát se Zlaty Holušové na vše, co vás zajímá, můžete již nyní zde