Za celým projektem stojí Lucie Hrušková, které ale nikdo neřekne jinak než „Lucka hruška“. Sama vybrala čtyři handicapované děti, jejichž osudy ji zasáhly. Při přípravě prvního kalendáře hledala malé modely a díky tomu se s ní seznámil vášnivý motocyklista a současný přítel Lucie Martin Moravec, který na focení přivedl své děti.

Před fakultní nemocnicí vzniká pietní místo.
OBRAZEM: Před nemocnicí vzniklo pietní místo, lidé zapalují svíčky
Situace po střelbě 10. prosince 2019 ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě.
Zdravý člověk to rozhodně nemohl udělat, říká psycholožka k masakru v nemocnici

Počiny motorkářů může kdokoliv finančně podpořit, a to jakoukoliv formou. „Akce, na kterých bychom peníze přímo vybírali ale neděláme, tomu se bráníme, nechceme jít cestou většiny neziskovek. Naopak pořádáme pravidelné akce přímo pro děti a jejich rodiny. Snažíme se je někam dostat, vytáhnout ven,“ sdělil Martin Moravec s tím, že peníze sice jsou potřeba, ale samotné děti žijí hlavně ze zážitků.

Jednou ročně pak probíhá tříhodinový kulturní program v ostravském Garage Clubu Marcela Woodmana, kde se handicapovaným dětem předá výtěžek z prodeje kalendáře. „Všichni vystupující to dělají zadarmo, vstup je volný pro všechny zájemce. Touto akcí chceme vždy poděkovat všem, kteří si kalendář zakoupili, podpořili nás nebo nám zkrátka fandí v tom, co děláme,“ doplnil Moravec.

Pietní místo před Fakultní nemocnicí Ostrava.
Mezi obětmi byli pracovníci vězeňské služby, jeden z nich údajně zachránil dceru
Dům kde bydlel Ctirad Vitásek, střelec z Fakultní nemocnice Ostrava.
Masový vrah měl z obýváku výhled rovnou na „fakultku“

Naplňují dětské životy štěstím

„Máme je velice rádi, pořádáme jim i narozeninové oslavy, scházíme se s nimi, bereme je do kina. Snažíme se, aby měli ze života radost, jim navíc stačí naše pouhá přítomnost, což je nesmírně krásný pocit,“ řekla dcera Martina Moravce Kristina, která s přípravou kalendáře pomáhá a sama má blízko i k motorkám.

V pořadí již pátý kalendář pro rok 2020 stojí 250 korun, lze jej objednat přímo na facebookových stránkách Motorkáři dětem či zakoupit na několika prodejních místech, jejichž seznam je na webu zveřejněn.

Zastupitelé Opavy v Kulturním domě Na Rybníčku. Ilustrační foto.
Aquapark v africkém stylu? Radnice chce stavět nový bazén