Areál Slezské nemocnice se tak stal prvním zdravotnickým zařízením v republice, kde závod Trofeo Niké zastavil. Historická auta nevyčíslitelné hodnoty obdivovali zaměstnanci nemocnice, pacienti i návštěvníci z celého Opavska.

Mezi zúčastněnými nechyběli například primátor města Opavy Tomáš Navrátil či náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

Trojmieście, čili Gdynia, Sopot a Gdaňsk v úvodních etapách.
Od Baltu až domů, běžec z Ostravy zdolává 930 km!

„Je to krása, která mě vrací do chlapeckých let. Chtěl bych zkusit řídit každý z těchto automobilů. Budu moc rád, když se závod Trofeo Niké v příštím roce do Opavy zase vrátí,“ nechal se slyšet primátor Navrátil.

„Kolona historických aut dokáže vykouzlit úsměv na tváři úplně každého. A pokud máte možnost si tyto klenoty prohlédnout zblízka, nemůžete, než žasnout nad technickou zručností našich dědů a pradědů,“ řekl náměstek Krkoška.

Festival Chodníčky k domovu v Opavě.
OBRAZEM: Opava ožila folklorem

Některá auta jsou více než stoletá. „A přesto i ona během tří dnů absolvovala po vlastní ose okolo 250 kilometrů po moravskoslezských silnicích,“ sdělila hlavní organizátorka Trofeo Niké Marcela Rotter a dodala, že dělat radost a zpomalit je smyslem závodu veteránů.

Na všech devíti zastávkách napříč dvěma kraji bylo pro návštěvníky připraveno moderované představení všech veteránů, o které se postaral expert na historická vozidla Petr Vykoukal.

Ilustrační foto.
Opavský hokej: bývalý jednatel osočuje radnici z neschopnosti