Podle obžaloby svým mobilním telefonem tajně pořídila fotografie spisu, ve kterém jako podezřelý figuroval její dvacetiletý syn. Státní zástupce tvrdí, že informace předala potomkovi, který poté zavolal svědkům a údajně jim vyhrožoval.

Policistka porušení zákona v trestní rovině odmítla. Při jedné ze svých výpovědí pouze přiznala, že ofotila několik stránek spisu. Prý se tak stalo poté, co se od svého kolegy dozvěděla, že její syn má problémy ohledně majetkového deliktu.

Tímto způsobem se chtěla jako matka dozvědět podrobnosti. Pořízení fotografií zvolila proto, že v danou chvíli neměla na čtení spisu čas.

S pracemi na zhruba tři sta metrů dlouhém úseku dálnice D47 začali v těchto dnech pracovníci stavební firmy Colas.
ŘSD odstartovalo provizorní opravu vlnící se dálnice, čeká se na soud o miliardy

CHYBA

„Vím, že jsem to dělat neměla. Nedá se to vrátit. Od počátku jsem chybu přiznala,“ vypověděla policistka, která zdůraznila, že rozhodně nechtěla krýt synovy prohřešky a informace ze spisu mu neposkytla.

K činu došlo v dubnu 2016. Případem se okresní a odvolací krajský soud zabývaly dvakrát. Nyní padl pravomocný verdikt čtrnáct měsíců vězení s podmíněným odkladem na čtrnáct měsíců a osmnáctiměsíční zákaz činnosti. Za zneužití pravomoci úřední osoby a neoprávněné nakládání s osobními údaji jí hrozilo až pět let vězení. Proti rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě není odvolání.

V úvahu přichází jen mimořádný opravný prostředek - dovolání k Nejvyššímu soudu -, který ale nemá odkladný účinek. Žena tak musí opustit řady policie.

Strážníci a policisté dostali situaci pod kontrolu.
Lidé se málem porvali kvůli osahaným rohlíkům
Tiskovka kapely Lucie.
Kapela Lucie opět na scéně