Řidič požár zpozoroval v úterý ráno zřejmě chvíli před půl sedmou a autobus okamžitě odstavil za posledním exitem na 372,1 km před česko-polskou hranicí. 

Zatímco hasiči likvidovali požár, policisté odkláněli veškerou dopravu po objízdné trase přes Chalupki.

Zásah hasičů u požáru autobusu na D1 za Bohumínem.Zdroj: dopravniinfo.cz

Zásah hasičů u požáru autobusu na dálnici D1 za Bohumínem.Zdroj: dopravniinfo.cz

Zásah hasičů u požáru autobusu na dálnici D1 za Bohumínem.Zdroj: dopravniinfo.cz

"Z důvodu požáru autobusu musel být zastaven provoz na dálnici D1 ve směru na Polsko. Policisté odkláněli dopravu přes objízdné trasy (Chalupki). Později byl provoz obnoven, ale omezeně v jednom jízdním pruhu," informovala policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že k 8. hodině měl být provoz obnoven úplně.

To však nebyla pravda, protože průjezdný byl i před 17. hodinou stále jen jeden jízní pruh.

"Požár se obešel bez zranění řidiče, který zjistit oheň během jízdy do Polska, vozidlo ihned odstavil na krajnici a pokusil se uhasit oheň dvěma přenosnými hasicími přístroji (6 kg prášek). Tzv. „dělnický“ autobus vezl brzy ráno do českých firem polské dělníky a vracel se prázdný zpět do vlasti. Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve středu ve čtvrt na sedm ráno. Na dálnici D1 (u Věřňovic) vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Bohumín, Ostrava-Přívoz a Ostrava-Zábřeh. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 17 minut, zcela dohašeno bylo během několika desítek minut. Příčina vzniku požáru je v šetření, vyšetřovatelé HZS MSK ji budou na místě zjišťovat po poledni s pracovníky pražského Technického ústavu požární ochrany. Na polském autobusu byla zjištěna předběžná škoda 2,65 milionu korun, dalších 350 tisíc korun na sedmi betonových panelech dálnice, které poškodil žár z hořícího autobusu," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. 

Provoz na dálnici D1 komplikoval požár autobusu za Bohumínem.Zdroj: dopravniinfo.cz.

Provoz na dálnici D1 komplikoval požár autobusu za Bohumínem.Zdroj: dopravniinfo.cz

Cvičení policistů k derby Opava vs. Baník. Na stadionu v Městských sadech v Opavě bylo v úterý 6. listopadu rušno.
Fanoušci Baníku zamíří v neděli do Opavy. Ve městě už dnes cvičili policisté