Odvolání státního zástupce i některých již odsouzených u Okresního soudu ve Frýdku-Místku nebylo akceptováno a soudce Krajského soudu v Ostravě tresty ve větší míře potvrdil. Odsouzení se již nemohou odvolat, mohou pouze využít mimořádného dovolání.

Mezi odsouzenými je například bývalý náměstek primátora Dalibor Hrabec, ředitel frýdecko-místecké městské policie Milan Sněhota, vedoucí odboru vnitřních věcí Radovan Horák a vedoucí odboru informačních technologií Petr Budínský. Oba byli po vynesení verdiktu odvolání z funkcí městskou radou.

Součástí kauz byl i primátor Michal Pobucký, který se jako jeden z mála vyhlášení rozsudku u odvolacího soudu zúčastnil osobně.

Magistrát města Frýdku-Místku.
Osm obviněných, mezi nimiž je i primátor, se stížností neuspělo

Jeho postavení v případu bylo po celou dobu spíše okrajové a už u okresního soudu byl primátor Frýdku-Místku zproštěn viny v případě zahlazování dopravních přestupků.

„Jsem velmi rád, že po pěti letech od začátku policejního vyšetřování pro mne dnes tato kauza končí osvobozujícím rozsudkem,“ vyjádřil se Michal Pobucký, který si v oblasti justice pořádně oddechnout nemůže, protože je součástí i dalších kauz spojených s magistrátem. Jde o případ nevýhodného prodeje městských pozemků a zakázky na hloubení a čištění příkop.

Milan Sněhota, ředitel městské policie, který figuruje převážně v případě zahlazování přestupků, s odvoláním proti tříleté podmínce neuspěl, stejně jako státní zástupkyně, která požadovala pro Sněhotu dokonce přísnější nepodmíněný trest. Pravomocný verdikt znamená jeho konec ve funkci šéfa strážníků.

Jelikož o odvolání ředitele městské policie nerozhoduje městská rada, ale zastupitelstvo, které zasedá až v září, byla potřeba, aby Sněhota podal rezignaci, což také učinil.

V zahlazování přestupků figuroval i bývalý náměstek primátora Michal Novák a vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Miroslav Hronovský. Ti byli okresním soudem také uznáni vinnými, ovšem krajský soudce je zprostil viny.

V třinecké části Nebory už chodcům slouží nová lávka.
Obchvat Třince: přechodová lávka pro pěší už slouží