Důvod? Prý za to mohli neukáznění diváci, kteří představení, v němž vystupuje Richard Krajčo a David Švehlík, neustále rušili.

„Vůbec se nedivím, že se to nedohrálo. Chování některých lidí v sále bylo víc než nevhodné a vůči vám neuctivé. Opravdu jsem se za některé styděla,“ napsala jedna z divaček na facebookoovém profilu Richarda Krajča.

A nebyla jediná, přítomnost rušivých elementů potvrdili také další lidé. Právě prostřednictvím již zmíněné sociální sítě se oba herci divákům za nedohrané představení ještě v sobotu večer omluvili. Zároveň však přišli i s dalším argumentem, proč hru nedotáhli do konce.

„Tohle je omluva všem, kteří přišli na Deštivé dny do Dolního Benešova, kde jsme museli představení po půlhodině přerušit, protože jste od desáté do té pětadvacáté řady prostě neslyšeli. Bohužel jsme došli k závěru, že je hra v sále nehratelná a ztrácí to, co ji dělá tolik let výjimečnou.

Nelze ji dvě a půl hodiny jen a jen křičet a řvát, což se v Davidově prvním monologu ukázalo naplno,“ vzkázali herci svým fanouškům.

Zvuková zkouška proběhla bez výhrad

To, že by na vině měla být velikost sálu, vyvrátil naší redakci pořadatel Tomáš Skupina z Livemusic Agency.

„Před začátkem samotného představení proběhla zvuková zkouška, a to i za přítomnosti Richarda Krajča. Všechno bylo v naprostém pořádku. V kulturním domě se hrají představení dvakrát do měsíce a žádný problém jsme dosud neřešili.

V pátek se hrály Deštivé dny v Kopřivnici v téměř identickém sále a bylo to v pohodě. Celé mě to mrzí, představení bylo skutečně zrušeno kvůli některým divákům. Ti nejspíše vůbec netušili, že jdou na inscenaci, která na ně klade trochu vyšší nároky a čekali něco jiného,“ konstatoval Tomáš Skupina.

S tím se ostatně ztotožňují i další, kteří byli v sobotu večer v kulturním domě přítomni. „Nemyslím si, že to byla chyba prostoru, ale křupanství jedinců, kteří mají potřebu přicházet a odcházet ze sálu od první minuty, pokřikovat na vás a rušit všechny kolem, to je neomluvitelné,“ nechala se například slyšet jedna z nich.

Studentské volby. Ilustrační foto.
Studenti volili nanečisto. Také na Opavsku vítězili většinou Piráti

Peníze za vstupenky dostanou zpátkyPořádající agentura se k celé věci postavila čelem a rozhodla se peníze za vstupenky lidem vrátit.

„Už tady byli pracovníci agentury a finanční hotovost přivezli. K dispozici bude lidem v místech, kde probíhal předprodej. Zpátky tak své peníze dostanou tady v KD a také v hlučínském infocentru,“ potvrdil ředitel dolnobenešovského KD Viktor Štefek.