V exteriérech tří muzejních areálů se mohou lidé procházet už od 11. května. Samozřejmě za zvýšených hygienických opatření.

„Až nyní se muzeum představí v plné kráse!“ těší se Jindřich Ondruš, generální ředitel Národního muzea v přírodě, pod které rožnovský skanzen spadá.

Po medvědích tlapkách, Čapí stezka, Malenovice, Frýdlant nad Ostravicí
PODÍVEJTE SE: Kouzlo Beskyd trochu jinak. Po medvědích tlapkách to zvládne každý

V chalupách přivítají návštěvníky tetičky a demonstrátoři, kteří budou jejich průvodci po areálu Valašské dědiny.

„Technické stavby na vodní pohon v Mlýnské dolině ožijí díky zručnosti našich mistrů. Samozřejmě bude také otevřen areál Dřevěného městečka, ve kterém se mimo jiné nachází unikátní funkční Poštovna, odkud lze poslat pohlednici z výletu,“ láká k návštěvě muzea Jindřich Ondruš.

Příchozí již budou moci také ochutnat valašské speciality v muzejních hospodách.

„Přístupné jsou opět i naše stále expozice v Sušáku a v Domě Pod Strání,“ doplňuje ředitel.

Hukvaldy. Ilustrační foto.
Sezona hradů a zámků začíná. Jaká omezení vás čekají na Moravě a ve Slezsku?

Valašské muzeum v přírodě je otevřené denně od 9 do 17 hodin po sedm dnů v týdnu. K prohlídce všech areálů je možno si zakoupit okružní vstupenku do všech částí muzea. V ceně vstupenek do jednotlivých areálů jsou zdarma vstupy na výstavy v objektu Sušák.

S ohledem na stále platná protiepidemiologická opatření si návštěvníci muzea musí dezinfikovat ruce ve vstupních prostorách pokladen, dodržovat rozestupy a řídit se pokyny zaměstnanců Valašského muzea v přírodě.

Rožnovský skanzen se řadí k předním turistickým lákadlům ve Zlínském kraji. V loňské sezoně do jeho areálů zavítalo bezmála 365 tisíc návštěvníků.