„V návaznosti na nařízení vlády jsme provoz této služby do 24. března zastavili,“ řekla Deníku mluvčí městského obvodu Ostrava-Jih Gabriela Gödelová s tím, že senioři jsou nejohroženější skupina a omezení pohybu by pro ně mělo platit v nejvyšší možné míře. 

Ilustrační foto
Zavřené školky, ochrana řidičů MHD. Kraj zavádí další opatření proti koronaviru

Stejný postup zvolil i Hlučín, podle kterého pod nařízení vlády, týkající se zákazu provozu alternativních taxislužeb, spadá i Senior taxi. Tuto službu dočasně pozastavily také Vratimov nebo Ostrava-Poruba.

Naopak v Bohumíně zůstává Senior taxi v provozu. „Vyzýváme ale naše starší občany, pro které je určeno, aby jej teď využívali pouze v nejnutnějších případech a pouze pro cesty k lékaři. Taxikáři aktuálně jezdí v rouškách a po každém klientovi auto dezinfikují,“ sdělil místostarosta Bohumína Igor Bruzl. 

Situace v obchodech během celostátní karantény v Česku.
PODÍVEJTE SE: Jak se nakupuje v karanténě. Paní prodavačky, děkujeme!

V omezeném provozu funguje Senior taxi v Novém Jičíně. „Zákazníci mohou službu využít jen pro cesty k lékaři. Řidič po každé jízdě vozidlo dezinfikuje,“ sdělila Deníku Marie Machková, mluvčí novojičínské radnice, která službu provozuje.

Online reportáž