OSTRAVA

Festival letního ostravského kina (FLOK) je tady! Letos se promítá už na devíti místech: v Trojhalí Karolina, Cooltouru na Černé louce, Loděnici Poseidon na břehu řeky Ostravice, Kampus Palace na Smetanově náměstí, středisku Gama (v ulici Gen. Píky) v Mariánských Horách, Cineportu v Provozu Hlubina, na Jiráskově náměstí (Kuřím rynku), ve Francouzské ulici a také v letním kině Amfi v Porubě.

Nejbližší představení jsou ve středu v Kampus Palace road movie/ko- medie Pařba ve Vegas od 20:30 a na pláži před Cineportem krimikomedie Big Lebowski ve 21:30.

Amfi v Porubě oznámilo na 3. srpna uvedení francouzské komedie Černý tulipán, což je mimochodem stejný film, který tady dávali před půlstoletím při jeho otevření pro veřejnost.

Prvním filmem uvedeným v porubském amfiteátru po dvaadvaceti letech byl snímek amerického kultovního režiséra Woody Allena s názvem Annie Hall.
Amfiteátr za Pokladem oslaví padesátiny. A bude zase fungovat!

OPAVSKO

Atmosféru letních kin na Opavsku si budete moci vychutnat na různých místech opavského okresu.

Promítání se plánuje například na pátek 22. června v Píšti. V areálu tamního koupaliště zhlédnou příchozí snímek Čertoviny, a to od 20.30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit také na občerstvení.

Na českou komedii z roku 2017 Bajkeři pak mohou lidé vyrazit do Budišova nad Budišovkou.

Opavské kino Mír „odjelo“ do lázní
Opavské kino Mír „odjelo“ do lázní

Uvedena bude v letním kině v areálu budišovského střediska volného času. To ve Štěpánkovicích si musejí na letní kino ještě chvíli počkat. Promítání filmu Tátova volha tam naplánovali na sobotu 4. srpna. Akce se bude konat v areálu místní základní školy. Letní kina by měla probíhat také v rámci Opavského léta zábavy.(dus)

KARVINSKO

Nejen jedním z největších pláten a kapacitou v Česku a nádherným usazením v parku Boženy Němcové se pyšní letní kino v Karviné. Provoz zde zahájí 29. června Oscarem oceněným animovaným snímkem pro děti Koko, o den později se hraje Jurský svět: Zánik říše, promítá se vždy od 21.30 hodin.

„Po oba dny máme připraveny i doprovodné akce zejména pro děti, které pořádáme ve spolupráci s Dinoparkem. Před snímkem Koko začnou v 17, o den později v 18 hodin. Navíc první den jsme zvolili vstupné 50 korun, děti, které přinesou ukázat vysvědčení, půjdou za polovic, ti, kdo budou mít vysvědčení s vyznamenáním, jdou zdarma,“ láká šéf karvinských kin Jakub Gajdica. Během léta pak diváky čeká stylově pestrý mišmaš, od filmů pro děti, přes akční kousky po horory.

V sobotu večer vystoupila na Masarykově náměstí v rámci oslav Dnů Karviné hlavní hvězda - skupina Chinaski.
VIDEO: V Karviné vypukly oslavy města

Letní kino v Bohumíně v sadech Petra Bezruče zahájí provoz rovněž 29. června. Hrát se bude film Blade Runner 2094, promítá se od 21.30 hodin, bohumínský letňák pak hraje do 1. září. V Orlové letní kino letos nepromítá, opravuje se zde střecha, havířovské letní kino by letos hrát mělo, provozovatel ale Deníku do doby uzávěrky nesdělil žádané informace.

FRÝDECKO-MÍSTECKO

Ve Frýdku-Místku bude letní kino každou středu až do poloviny září, a to vždy jinde filmové plátno se objeví na různých místech v centru i v okrajových částech města. „Filmové projekce začínají po setmění a jsou přístupné zdarma. Na programu jsou filmy pro děti i dospělé, rodinné komedie, sci-fi i horory,“ uvedla mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.

Naopak vícedenní letní kino na jednom místě, které se například loni konalo v červnu v prostorách frýdeckého stadionu TJ Slezan a v srpnu v bývalém Slezanu ve Staroměstské ulici, se letos poprvé po devíti letech neuskuteční. „Sjednotilo se to do jednoho formátu, takže velkoplošná kina sice jsou, ale bývají každou středu na různých místech ve městě,“ podotkl Petr Korč.

Ilustrační foto.
Letní kina ožívají, promítat se bude na řadě míst

Například v červnu se postupně promítá na hřištích v Lískovci, Chlebovicích a Skalici, na programu putovního letního kina jsou ale také mimo jiné dvě prázdninové projekce v autokempu Olešná.

V hutnickém Třinci si milovníci letního kina přijdou na své střídavě na dvou místech na náměstí Svobody a v areálu letního koupaliště. Promítacími dny budou v Třinci pátky, přičemž se začíná 29. června ve 22 hodin na letním koupališti. Letní kino se i letos bude konat také ve Frýdlantu nad Ostravicí.

BÍLOVEC

Letní kino Bílovec, které se nachází v areálu zámku v Bílovci, je jediným kamenným fungujícím letním kinem v okrese Nový Jičín. Město do něj nedávno investovalo nemalé peníze, když nechalo zcela zrekonstruovat zázemí s toaletami.

Letošní promítání v Letním kině Bílovec začne v pátek 15. června ve 21.15 hodin filmem Jurský svět, další promítání je v sobotu ve stejnou dobu, na programu bude akční film Rychle a zběsile 8.

Příbor letos nabídl o Víkendu otevřených zahrad pestrý program.
Příbor nabídl o víkendu v zahradách pestrý program

Bílovecké kino poté promítá vždy v sobotu a v neděli. Na Novojičínsku se v létě promítá pod širým nebem na více místech, ale je to vždy formou přenosného plátna a projektoru.

(uzi,dus, rich, lmo, ipa)

Představení Jesus Christ Superstar před katedrálou Božského Spasitele v centru Ostravy v podání herců Národního divadla moravskoslezského, které se konalo v rámci 8. ročníku mezinárodního křesťanského festivalu Slezská lilie.
VIDEO: Jesus Christ Superstar v Ostravě uchvátil publikum
Cirkulum Poruba, 9. června 2018 v Ostravě.
Cirkulum 2018 v Porubě: Daiky a Cheeky předvedli skvělou show
Festival v ulicích 2017. Ilustrační foto.
Festival v ulicích na konci června zaplaví Ostravu mohutnou vlnou zábavy