Od středečního dopoledne totiž mohou motoristé jedoucí po obchvatu využívat sjezd a nájezd v Bystřici. Provoz na staré silnici I/11 se tak ještě více zklidní.

„I po třech měsících po otevření obchvatu se stále setkáváme s nadšenými ohlasy řidičů z Třinecka a okolí. Jediné, co chybělo a čeho se už nemohli dočkat, byl sjezd do Bystřice, který mnohým zamotal hlavu tak, že skončili až v Návsí, nebo naopak v Třinci u Shellky. Musím se přiznat, že se mi to krátce po zprovoznění obchvatu také stalo,“ řekla starostka Třince Věra Palkovská.

Otevření sjezdu a nájezdu ocenili také starostové Bystřice a Vendryně. „Jsme ve finále. Pro občany Bystřice, Vendryně a přilehlého okolí to znamená velkou úlevu a obrovskou radost,“ dodal starosta Bystřice Roman Wróbel.

Stavba dvou úseků obchvatu Třince tak definitivně spěje ke svému závěru. „Pokud vše dobře půjde, s úplným dokončením počítáme na jaře letošního roku,“ potvrdil ředitel Ředitelství silnic a dálnic Tomáš Opěla. Velký otazník nyní visí nad stavbou třetího úseku, který se stále potýká s komplikovanými majetkoprávními vztahy. „Společnými silami s ŘSD děláme všechno pro to, aby se třetí úsek obchvatu začal stavět ještě letos, ale jediná cesta k tomu, aby se letos stavělo, je dohoda s vlastníky posledních pozemků. Pokud k dohodě nedojde, začátek stavby bude ve hvězdách,“ uvedla starostka Třince.

Studentská exkurze v nemocnici v Třinci.
Žákyně zažily exkurzi v nemocnici