Soutěžní výkony špičky jezdecké ligy provázela v zaplněném areálu jezdeckého klubu Opava-Kateřinky příjemně prosluněná atmosféra.

„Jsem rád, že nám v noci sprchlo, takže pískový povrch kolbiště i počasí je dnes pro tak náročný závod ideální,“ pochvaloval si šéf Jezdeckého pořádajícího klubu Vladimír Hruška. Obrovský potlesk patřil místnímu borci Jiřímu Hruškovi za to, že si na technicky obtížném T parkuru plzeňského stavitele Petra Maška vyskákal čtvrté místo v sedle klisny Arveny2 a třetí s klisnou Orida-M.

Své předchozí vítězství v Olomouci sice nezopakoval, ale spokojený být může. I přes velmi silnou konkurenci se na „bednu“ opět postavil a to za nadšené ovace stojí. Vítězství si z Opavy odvezl Rudolf Doležal s Quattro Centem z Hřebčína Suchá a druhou příčku obsadil Ondřej Pospíšil na Einfachovi ze stáje Dvůr Židovice.

Oba jezdci skončili celý závod bez jediné chybičky a o jejich umístění rozhodoval čas. Páté místo si vybojovala Kateřina Tomanová na Chacco Goldovi z Agrotrade Stablres. Jen pro zajímavost – tato mladá jezdkyně je dcerou herečky Kateřiny Brožové, která však dceři letos nemohla pro pracovní vytížení osobně fandit. Dopolední soutěž juniorů sledoval opavský primátor Tomáš Navrátil.

Pavel Zavadil - Ilustrační foto.
Záložník Pavel Zavadil: Klidně jsme tady mohli vyhrát