Počasí na akci přálo, hrad v noci působil opravdu fantasticky a kouzelnou atmosféru umocňoval svit měsíce před úplňkem. Děti se na akci vybavily čelovkami, svítícími kroužky a doplňky včetně čertovských rohů a všude svítila světýlka.

K otevření strašidelné části hradu došlo v 19 hodin po setmění. Mnohá strašidla vypadala opravdu jako z hororového filmu a některé děti si dokonce vstup do strašidelné části hradu rozmyslely. Ti odvážnější si mohli projít celý hrad včetně temných zákoutí. Při procházce potkali například bílou paní, jeptišky ze záhrobí, smrťáka s kosou nebo mrtvou nevěstu, která se objevovala v podzemí části hradu. Strašidel byla opravdu spousta. Největší zájem budili čerti Krampus, na které si lidé museli počkat ve frontě a vyskytovali se v úzkém průsmyku v zadní části hradu. Ostatní strašidla byla k vidění bez větších problémů.

Doprovodný program nabídl vystoupení skupiny historického a scénického šermu Valmont, pohádkové šermířské vystoupení skupiny scénického šermu Allegros a večer zakončila skupina Boca Fuego se svou ohňovou show. Na akci nechyběla ani gotická katovna Ordál nebo skupina Růže draka. Strašidelný hrad byl pojat jako rozlučka s návštěvnickou sezonou 2019.

Ilustrační foto.
Města doplácí miliony na svoz odpadu, chtějí lepší třídění