„Potom, co jsem zažil MS juniorů v Buffalu, jsem si myslel, že už nenavštívím nudnější město. Ale stalo se. Třinec je to nejnudnější město vůbec. Není tu absolutně nic!“ vyťukal komentátor listu Expressen na sociální síť Twitter.

Myslíte si, že je Třinec nudné město?
Hlasujte v naší anketě na této stránce pod článkem.

Radnice si však z komentáře moc nedělá. „Nemáme se proč obhajovat, je to názor jednoho z desítek akreditovaných novinářů a záležitost jedné hlášky na Twitteru. Až nám pan redaktor řekne konkrétně, v čem je podle něj Třinec nudný, budeme umět odpovědět,“ řekl Deníku náměstek třinecké primátory Ivo Kaleta, podle něhož si mezinárodní hokejová federace vybrala pro šampionát Třinec především kvůli špičkové haly a skvělému zázemí pro hokejisty.

Maskoti mistrovství světa hokejistů do 20 let. Ilustrační foto.
Hokejové MS juniorů: Zájem překročil naše očekávání, řekl sekretář svazu Urban

„Nemůžeme se samozřejmě porovnávat s velkými městy a nevíme, na co je pan komentátor zvyklý, ale vše fungovalo tak, jak mělo, a těší mě, že jsme šampionát ve spolupráci se všemi zainteresovanými partnery v Třinci zvládli,“ dodal Kaleta s tím, že úkolem radnice bylo zajistit dopravu, parkování a bezpečnost, což se podle něj podařilo.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, semifinále: Kanada - Finsko, 4. ledna 2020 v Ostravě. Na snímku fanoušci.
O Canada. Fanoušci ze země javorového listu zaplavili Ostravu

Jak z turnaje těžila Ostrava podle primátora Tomáše Macury?

„Mistrovství světa bylo bezesporu velmi úspěšnou akcí, bylo to ostatně druhé nejnavštěvovanější mistrovství na evropském kontinentu v celé historii juniorských šampionátů! O Ostravě znovu hovořil sportovní svět. Spojoval ji s kvalitním zázemím, dobrou organizací i výtečnou atmosférou. Pro město měl příjezd hokejových týmů a fanoušků i významný ekonomický efekt. Ostravské hotely byly plné, v ulicích byli vidět fanoušci, kteří mířili do Dolní oblasti nebo třeba na radniční věž. Ostrava znovu prokázala, že špičkové sportovní akce umí uspořádat, a jakkoliv jsem patriot, myslím si, že se ve finále utkaly skutečně dva nejlepší týmy a ze sportovního hlediska to dopadlo tak, jak mělo,“ uvedl primátor Tomáš Macura.

Připomeňte si atmosféru finálový zápasů:

Rusko - Kanada:

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, finále: Rusko - Kanada, 5. ledna 2020 v Ostravě. Na snímku vítězný tým Kanady.
Juniorskými mistry světa jsou Kanaďané, ve finále v Ostravě porazili Rusko 4:3

Švédsko - Finsko:

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, zápas o 3. místo: Švédsko - Finsko, 5. ledna 2020 v Ostravě. Na snímku radost Švédska.
Bronz z Ostravy vydolovali Švédové, v severském derby porazili Finsko