K incidentu došlo 9. prosince po půl deváté večer v Ostravě-Mariánských Horách během jízdy do centra města, konkrétně mezi zastávkami Krajský úřad a Karolina.

„Zatím nezjištěný muž fyzicky napadl pětadvacetiletou ženu a čtyřiatřicetiletého muže. Toho měl neznámý nejprve udeřit hlavou, násilí eskalovalo úderem pěstí do obličeje. V důsledku úderu oběť upadla na zem. Nato muž zaútočil i na ženu, kterou měl udeřit rukou. Agrese pokračovala i vůči ležícímu muži, kdy ho udeřil lahví do hlavy takovou razancí, že se lahev rozbila. Pak ho kopl do hlavy,“ popsala situaci mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Dalšímu běsnění zabránila pasažérka (27 let), která vytáhla svou legálně drženou zbraň. Teprve poté se agresor uklidnil a sedl si. Na zastávce Karolina vystoupil.

„Obě oběti byly ošetřeny lékařem, doba způsobeného zranění není dosud specifikována,“ dodala mluvčí.

Policie případ šetří jako výtržnictví a ublížení na zdraví, za které hrozí až tři roky vězení. Kriminalisté však nevylučují změnu právní kvalifikace, což by znamenalo i vyšší sazbu. Informace o pachateli lze sdělit na linku 158.

Muž se policistům přihlásil díky zveřejnění snímků z kamerového systému.
Muž, který je podezřelý z útoku na cizince, se sám přihlásil na policii

Díky zveřejněným záběrům je pravděpodobné, že bude brzy dopaden, nebo se sám přihlásí. Jako muž, o jehož nepochopitelném řádění Deník před časem informoval. Dotyčný napadl v tramvaji a poté i venku skupinu studentů, kteří mezi sebou mluvili anglicky. Špatnou angličtinou, jim řekl, že se jedná o jeho město, on je tady doma, a že mají mluvit česky. Pak je zbil. Policii se podařilo získat záběry podezřelého. Když násilník viděl svou tvář v médiích, sám se přihlásil policii. Nyní čelí obvinění.

Sloup dopadl do pruhu ve směru do Hlučína. V té chvíli tudy naštěstí neprojíždělo žádné vozidlo.
Na frekventovanou silnici se zřítil sloup veřejného osvětlení