Nejstarší překonaný teplotní rekord v kraji byl starý 90 let. V Opavě v roce 1926 dosáhla teplota 15,7 stupně Celsia, dnes se tam nejvyšší hodnota vyšplhala na 16,2 stupně. Jen o čtyři roky mladší byl teplotní rekord pro 22. listopad ve Vítkově na Opavsku, který činil rovných 14 stupňů. Dnes dosáhla teplota o jednu desetinu stupně výše.

V Jablunkově na Frýdecko-Místecku vykázala měřicí stanice hodnotu 16,3 stupně Celsia, což bylo o 1,1 stupně více než v roce 2009. Na dalších šesti stanicích padly rekordy z roku 2002. Nejvýraznější rozdíl zaznamenali meteorologové v Bohumíně-Záblatí na Karvinsku, kde dnes naměřená teplota 18,1 stupně Celsia překonala dosavadní rekord o 2,1 stupně. Nová teplotní maxima vykázaly také stanice v Mošnově a Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku, Ostravě-Porubě, Lučině na Frýdecko-Místecku a na Červené hoře na Opavsku.

Teplo bude podle Volného i ve středu, i když bude přibližně o dva stupně méně než dnes. Nebude tolik foukat a v různých oblastech kraje bude počasí proměnlivé, slunečněji by mělo být ve východní části. V dalších dnech se bude dál ochlazovat.