Někdejší kapitán kdysi druholigového klubu Fotbal Fulnek David Sukup (37 let) ve středu předstoupil před senátem Krajského soudu v Ostravě. Sportovec časem propadl gamblerství v podobě sázení na sportovní utkání. Působil v jedné z fulneckých společností jako hlavní ekonom. Státní zástupkyně tvrdí, že od roku 2012 do loňského roku poměrně rafinovaným způsobem vyvedl z firmy bezmála 300 milionů korun.

Plot na ulici Horní před Penny marketem, 29. října 2021 v Ostravě.
Má prý chránit. Lidé na ostravském Jihu se ale plotu smějí a chodí křovím okolo

„Měl dispoziční oprávnění k bankovním účtům společnosti,“ uvedla žalobkyně s tím, že muž využil své funkce a zakryl finanční operace. Peníze použil na úhradu svých úvěrů, zejména však na sázení. Část financí v průběhu deseti let vrátil na účet firmy. Přesto společnosti vznikla obrovská škoda, kterou chce nyní uhradit.

Dohoda?

Státní zástupkyně pro obžalovaného žádá devět let ve věznici se zvýšenou ostrahou, propadnutí zajištěného majetku a také ambulantní psychiatrickou léčbu. Sukup se ke všem činům v obžalobě přiznal.

Prostřednictvím svého obhájce vyjádřil ochotu uzavřít se státním zastupitelstvím dohodu o vině a trestu. Původně žádal snížení trestu na sedm let, po předběžném jednání se žalobkyní nakonec souhlasil s osmi roky žaláře. Požádal však o zmírnění typu věznice. S tím státní zástupkyně neměla problém a se zařazením do věznice s ostrahou souhlasila.

Na dvou z patnácti střech nad kopřivnickým kulturním domem a Technickým muzeem Tatra začaly koncem října 2021 opravy. Střechy byly v havarijním stavu.
Exponáty muzea Tatry se dočkaly. Opravují se zatékající střechy, je jich patnáct

Dohoda ale zatím uzavřena nebyla. Důvodem je náhrada škody. Jednání bylo odročeno s tím, aby si všechny strany ujasnily své postoje. Pokud by dohoda o vině a trestu nebyla uzavřena, je David Sukup připraven učinit takzvané prohlášení viny.