Slavnostní otevření se uskutečnilo ve středu 28. srpna, ale i čtvrtek, druhý den provozu nové prodejny, bude provázet řada aktivit. Například  ochutnávky čerstvého sortimentu nebo nealkoholického piv privátní značky Bruncvík.

Lákadlem pro zákazníky určitě je i přední český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který bude i čtvrtek od 13 do 17 hodin prodávat čerstvé produkty z rybích a masových pultů a poskytovat cenné rady k jejich zpracování. Přítomen bude i v dopoledních hodinách, kdy bude možné nechat si od něj podepsat fotografii, vlastní knížku nebo si s ním popovídat. 

Mama‘s bistro. Novinkami jsou mimo jiné černá výmalba, nové logo s podobiznami bratrů Kaňákových, změny v jídelníčku a samozřejmě tři hvězdy u vstupu.
Efekt Pohlreich v Ostravě zabírá! Do Mama‘s bistra se hrnou davy lidí

Zákazníci se vedle moderního interiéru mohou těšit také na spoustu inovací, které jim nákup zjednoduší. Jednou z nich jsou například venkovní i vnitřní digitální obrazovky nepřetržitě informující o sortimentu a aktuálních akčních nabídkách, k rychlému odbavení nákupu klientům poslouží zóna samoobslužných pokladen.

Novinkou je i rybí pult se stovkou druhů kvalitních chlazených mořských a sladkovodních ryb od nejlepších zahraničních a českých dodavatelů.  Speciálně vyškolený personál rybu na vyžádání vykostí, odstraní kůži i naporcuje a poradí, jak ji zpracovat. Vybírat lze ze širokého sortimentu známých i méně známých ryb a mořských plodů.

Na své si přijdou i příznivci zdravé výživy či zákazníci s potravinovými intolerancemi, pro něž je v prodejně připravena sekce s pestrým výběrem produktů v bio kvalitě, bez lepku či bez laktózy. Vitrína „to go“ zase v praktickém balení nabídne řadu chutných jídel a nápojů, které jsou připraveny k okamžité konzumaci, v oddělení ovoce a zeleniny zákazníci mimo jiné najdou koutek s čerstvými bylinkami od českého dodavatele.

Rozsudek si přišlo vyslechnout sedm z osmi obžalovaných.
Nevinni! Soud osvobodil exradní Ostravy-Jihu kvůli 12 let staré zakázce
Uhynulé ryby v Heřmanickém rybníku, 28. srpna 2019 v Ostravě.
Heřmanický rybník: Nejméně 10 metráků udušených ryb! Podívejte se