Vyšetřovatel havířovské policie zahájil trestní stíhání mladého muže pro přečiny krádeže a poškozování cizí věci. Od listopadu do současné doby se minimálně sedmkrát vloupal do různých objektů. Celková škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 92 300 korun a škoda poškozením na zhruba 20 tisíc.

„Jedná se o mladíka, který byl v minulosti již dvakrát soudně trestán pro majetkové trestné činy. V současné době se nachází ve výkonu vazby, protože ani po prvním dopadení s trestnou činností nepřestal. Vloupání prováděl ve večerních hodinách a kromě dvou případů, sám. Odcizené věci rozprodával náhodným osobám pod cenou a peníze použil pro vlastní potřebu. Nyní mu hrozí až tříletý pobyt ve věznici," informoval policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Jak dokládají záznamy v trestním spise, zadržený mladík si potrpěl především na jednu základní školu. Jednou sice zkusil prodejnu oděvů i jinou základní školu, ale do své oblíbené se vloupal třikrát. Dětem odcizil stolní počítač, monitor, fotoaparát, dva dataprojektory a notebook. Zadržen byl v březnu hlídkou městské policie právě při osudném třetím vloupání.

Protože nebyl vzat do vazby, mohl se 7. července vypravit na další štaci. Po rozbití okna se vloupal do restaurace, kde odcizil cigarety, nealko nápoje a něco také na místě snědl.

„Při odchodu byl pronásledován a následně zadržen občany. U výslechu na policejní stanici se doznal k další trestné činnosti, kterou spáchal téže noci. Měl na svědomí další vloupání, a to do tří osobních aut,"řekl Jaroslav Kus.

Policisté v současné době vyhodnocují další důkazní materiál k dosud neobjasněné majetkové trestné činnosti a dá se předpokládat, že tomuto pachateli prokáží jeho další nekalou činnost. Policisté znají i jméno pachatelova komplice a je jen otázkou času, kdy ho dopadnou.