Muž si pomoc zavolal sám telefonicky. Dispečerce záchranné služby oznámil, že doma upadl a poranil si ruku. Přiznal, že vypil alkohol, který se mu zdál podezřelý.

Zdravotníci přivezli pacienta na centrální příjem havířovské nemocnice a vzali s sebou i láhev alkoholu. Ta sice na hrdle měla zbytky kolku, ale muž tvrdil, že alkohol mu do ní stočili v prodejně. „Tohle není originální láhev. Vodku jsem koupil v prodejně soukromníka u nás v Horní Suché. Půl litru za padesát korun. Čichněte, jak smrdí," nabízel při vystupování ze sanitky.

Vzhledem k podezření na možnou otravu nenechali zdravotníci muže jít po svých. „Zatočí se vám hlava a poraníte se při pádu. Tady vás odvezeme na křesle," vysvětlili záchranáři.

"Muž uvedl, že vypil určité množství stáčeného nekolkovaného alkoholu. Po konzumaci se mu udělalo špatně a měl bolesti v břišní oblasti. Zdravotníci u něj naměřili vyšší krevní tlak. Přepravili ho do nemocnice, kde byl předán k provedení dalších vyšetření," řekl mluvčí záchranné služby MSK Lukáš Humpl.

V nemocnici byl muž podroben vyšetření, které prokázalo, že má v krvi skutečně metylalkohol. Lékaři ho umístili na jednotku intenzivní péče a udržují u něj hladinu alkoholu, který má nežádoucí látky z těla odstranit.