Desátý den na svobodě mu to však nedal a vydal se krást znovu. V pátek asi hosinu po půlnoci se vloupal do rodinného domu v Mizerovské ulici, který podobným stylem navštívil už v minulosti. „Po vysazení skleněné tabule vstupních dveří se dostal přímo do domu. Po spuštění alarmu z místa utekl. Ne, však daleko. Majitel domu ihned kontaktoval policisty a pachatele se podařilo krátce po činu zadržet," popsal policjení mluvčí Jaroslav Kus.

Že se zloděj ani pobytem ve vězení nezměnil, se ukázalo u výslechu, kdy se doznal ke dvěma dalším vloupání. „Počátkem října ve stejně ulici vnikl přes pootevřené záchodové okno do domu. Uvnitř odcizil peníze, osobní doklady, platební karty. Majitelům krádeží způsobil škodu přes čtyřicet tisíc korun," popsal mluvčí Kus.

A na jeho vrub soudce přičte i vloupání ze 6. listopadu, kdy se muž ve Včelařské ulici vloupal do jiného domu tak, že rozbil skleněnou výplň dveří do sklepa a pokračoval do obytné části domu. Tam byl vyrušen majitelkou a utekl.

Zloděj recidivista tak nově čelí obvinění ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.