Přepadení se odehrálo v neděli 23. prosince večer. Pachatelé měli zřejmě informaci o tom, kolik peněz se v prodejně v té chvíli nachází, nebo jen správně předpokládali, že po víkendové předsváteční horečce bude tržba vysoká.

Do marketu vnikli chvíli po 20. hodině, kdy ho personál po ukončení prodejní doby uzavřel. Jako nejvhodnější cestu zvolili vstup přes střechu. Maskovaní muži v kanceláři zastihli vedoucí prodejny, kterou vystrašili s namířenými pistolemi. Z prodejny utekli s celou tržbou.

"Pachatelé pod pohrůžkou střelné zbraně donutili obsluhující personál k vydání peněz. Mělo se jednat o několik set tisíc korun. Pak utekli neznámo kam. Při loupeži nedošlo ke zranění poškozených. Vzhledem k závažnosti zjištěných informací si případ od policistů územního odboru Karviná převzali krajští kriminalisté, kteří s karvinskými kolegy pokračují v pátrání po pachatelích. Vyhodnocují zajištěné stopy a analyzují dosud zjištěné a získané informace. Pokračují tak v úkonech trestního řízení, přičemž v této chvíli není jednoznačně potvrzen například počet pachatelů. Věc je kvalifikována jako zvlášť závažný zločin loupeže," informovala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Pomoci v dopadení lupičů mohou pomoci svědci.

"V souvislosti s pátráním po pachatelích se policisté obrací na veřejnost se žádostí o pomoc. Kriminalisté by uvítali jakékoli informace k pohybu osob v uvedenou dobu v blízkosti či přímo u Penny Marketu situovaného na ulici Závodní v Petřvaldu. Lze se domnívat a je tedy předpoklad, že pachatelé odjeli z místa vozidlem. Občané si tak mohli všimnout automobilu zaparkovaného i na komunikaci, či jiném místě, v zalesněné části za marketem. Jakékoli informace přijmou policisté na bezplatné telefonní lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně," dodala mluvčí.