Cílem útoku se v noci na úterý staly řadovky v Jarní ulici. Zloděj šel po penězích, špercích. Jedni majitelé nahlásili také ztrátu jedné z legálně držených zbraní. Tu však ještě dopoledne našli.

„Vloupal se k nám zadem přes zahradu. Dovnitř se dostal oknem. Vůbec jsme o něm nevěděli. Sebral peníze, šperky a jiné cennosti. A taky jednu z legálně držených zbraní," popsala starší žena průběh a následky nezvané noční návštěvy.

Z jejího domu se zloděj vypravil k sousedům. Vybíral si přitom podle oken, která uměl otevřít. „K nám naštěstí nevlezl. Vykradli však sousedy po levé i pravé straně. Asi proto, že mají jiná okna, než my. Je to ale strašné. Člověk doma spí a kolem chodí cizí člověk a krade. Sousedku při krádeži probudil, protože spala dole. Posvítil jí baterkou do očí, ona se probrala, začala křičet a utíkala do horního patra," popsala žena bydlící v řadovce mezi vyloupenými domy.

Právě probuzená žena přivolala brzy ráno na místo policii. Technik pak zajišťoval stopy, které pachatel po sobě zanechal. „Zatím neznámý pachatel se do dvou domů dostal přes sklepní okna. Výše způsobené škody ještě není upřesněna. Pokud jde o zcizenou střelnou zbraň, její majitel později telefonoval, že ji našel," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.