Ke krádeži došlo v pondělí krátce po poledni na třídě Osvobození. Cyklistka si všimla čtyř romských mužů, kteří se vloupali do dodávkového vozidla a ukradli z něj peněženku. Zloději pak naskočili do stříbrného VW Passat, kterým odjeli. Původně bylo oznámeno, že bylo ukradeno 60 tisíc korun, později byla částka upřesněna na necelých 31 tisíc.

Žena neváhala a zastavila nejbližší autohlídku městské policie, které popsala, co se stalo. Podala také popis auta a směr, kterým odjelo.

„Řidič dodávky byl právě v prodejně, když se mu do auta po rozbití bočního okna dostali zloději. Jejich počínání si všimla žena, která o tom informovala naši hlídku, která podezřelé vozidlo i s posádkou zadržela," informoval o zásahu zástupce ředitele karvinské městské policie Václav Ožana.

Strážníci auto s podezřelou posádkou pronásledovali s puštěnými majáky a sirénou několik kilometrů až do místní části Sovinec. Tam si případ převzala republiková policie, která při prohlídce vozidla našla ukradené peníze. Všichni podezřelí byli převezeni na služebnu k výslechu.

„Jeden ze zadržených podezřelých mužů, kteří mají všichni bydliště v Ostravě, se ke krádeži policistům přiznal. Jedná se o 24letého V. V. Rozbil okno vozidla Ford Transit, ze kterého vzal číšnický flek s částkou 30 881 koruny," sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.