Na parkovišti poblíž budovy pracoviště celníků stál černý Mercedes české RZ. Celník si všiml, že řidiči vypadl z vozidla karton nějakých cigaret. Poté je rychle sebral a vozidlo i parkoviště opustil. Pracovníci Dohledu karvinského celního úřadu začali parkoviště i s vozidlem hlídat a čekali, až se řidič objeví.
Po chvíli se řidič vrátil, celníci k němu přistoupili, prokázali se služebními průkazy a požádali jej o otevření zavazadlového prostoru za účelem kontroly, zda ve vozidle nejsou např. cigarety bez platné tabákové nálepky. A skutečně, v autě se nacházelo téměř 60 tisíc krabiček nelegálních cigaret.

„Řidič, jenž byl zároveň majitelem kontrolovaného vozidla, celníkům řekl, že těchto 300 neznačených kartonů cigaret je jeho a koupil je od neznámého člověka na jedné čerpací stanici v Karviné za 99 tisíc korun. Získané cigarety chtěl dále prodávat cizincům, kteří pracují na stavbách v Mostě,“ popsala případ mluvčí Celní úřad pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická.

Zajištěné cigarety. Zdroj: Celní správa Ostrava

Celníci takto zabránili daňovému úniku na spotřební dani ve výši 150 tisíc korun. Zboží bylo zajištěno a umístěno ve střežených prostorách celního úřadu. Případ je nadále v šetření.

Ilustrační foto
Policejní hlídky odhalily nebezpečné hříšníky