Ten vůbec nevěděl, jak se v kufru svého vozu předešlé noci ocitnul. Před tím totiž kalil v jednom z místních podniků.

Operační důstojník policie přijal cizincovo zoufalé volání včera po osmé hodině ranní. „Policisté zjistili, že volajícím je 18letý cizinec, který nezná město a nevěděl, kde se nachází. Mladík řekl, že předešlou noc byl v jednom klubu a ve vozidle přespal. Po procitnutí nedokázal vozidlo otevřít, jelikož vnitřní kliky nefungovaly a nákladový prostor je oddělen bezpečnostní mřížkou," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Díky dnešní technice ale policejní operátor lokalizoval mobilní telefon volajícího. Policisté pak ihned vyjeli na parkoviště k obchodnímu centru v městské části Fryštát a společně se strážníky začali muže hledat. V době, kdy policisté a strážnici muže hledali, byl volající muž náhodně nalezen v zavazadlovém prostoru nákladního motorového vozidla Škoda Fabia Praktik. Vozidlo parkovalo před nedalekým autosalonem.

„Mladík řekl, že v klubu popíjel alkohol a jak se dostal do vozidla, si nepamatuje. Ještě krátce před desátou hodinou dopoledne nadýchal bezmála dvě promile alkoholu. Vozidlo bylo volně přístupné, nebylo zajištěné, majiteli nevznikla žádná škoda," doplnila k případu policejní mluvčí.