„Na muže byly také vydány dva Evropské zatýkací rozkazy pro drogové delikty v cizině, za které mu hrozí až dvanáct let výkonu trestu odnětí svobody. Při domovní prohlídce policisté zajistili věci sloužící k pěstování a výrobě drog, přes deset kilogramů sušené rostlinné hmoty, živé rostliny konopí setého, hašiš, olej z drogy a finanční hotovost,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Jak zmínila, cena za gram marihuany se přitom v Moravskoslezském kraji pohybuje přibližně okolo 200 korun za gram.

„Zajištěná rostlinná hmota tedy byla v hodnotě přesahující dva miliony korun. Policejní komisařka zahájila trestní stíhání muže ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ pokračuje Pavla Jiroušková s tím, že muži je kladeno za vinu, že měl od podzimu 2017 do prosince 2018 v rodinném domě na Albrechticku sestavit a provozovat sofistikovanou technologii za využití technického zařízení za účelem pěstování rostlin obsahujících omamnou a psychotropní látku.

„Měl si opatřit semena a sazenice rostlin se záměrem vyprodukovat co největší množství marihuany, ze které měl vyrábět olej, pryskyřici i sušinu. Obviněný se k trestné činnosti doznal. Policistům uvedl, že drogu pěstoval a vyráběl pro sebe, své blízké a ostatní z důvodu léčivých účinků této drogy,“ sdělila Pavla Jiroušková.

Nakonec dodala, že své zkušenosti a vybavení získané z předchozí trestné činnosti v cizině měl využít i pro výše uvedené protiprávní jednání na území České republiky.

„Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let. Trestní stíhání je vedeno vazebně,“ uzavřela.

Ilustrační foto
Firmy o zakázku nemají zájem, pacienti musí po schodech
Zastupitelé Nových Heřminov oslovil generální ředitel Povodí Odry Jiří Pagáč s nabídkou diskuse u kulatého stolu. Obec tuto nabídku přivítala. Poprvé se sejdou v lednu.
Heřminovy s Povodím Odry usednou k jednacímu stolu