Nářadí, rybářské pruty, osobní věci. Z dodávek zkrátka mizelo, co zrovna bylo po ruce.

„Na jednom parkovišti muž přeřezal plachtu nákladového prostoru vozidla. O několik dní později se v městské části Nové Město stal jeho cílem Peugeot Boxer, kde zřejmě odcizil platební terminál, peníze a osobní věci uživatelky. Z dalších vozidel – VW Sharan, Ford Tranzit, Renault Master, VW Transporter, zmizely například značkové rybářské pruty, ruční nářadí, elektrické nářadí, nabíjecí stanice nebo nivelační přístroj,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodávky ale nebyly jediným cílem. V mezičase si muž „vybral“ také jedno osobní vozidlo, budovu místního spolku a areál společnosti zabývající se prodejem a servisem vozidel.

Po zadržení mu pal kriminalisté prokázali ještě z léta krádež brašen ze zaparkovaného motocyklu. Celkový počet skutků je tedy osmnáct.

„Komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádeže a pokračujícího přečinu krádeže a poškození cizí věci. Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání obviněného, a soud návrhu vyhověl. Trest, který obviněnému muži hrozí, je možný na jeden rok až pět let odnětí svobody, a to se zřetelem na výši škody,“ dodala mluvčí policie.

Oprava mostu v Dětmarovicích se protáhne.
Oprava mostu v Dětmarovicích se protáhne o půl roku
Na gymnáziu v Českém Těšíně si studenti ve středu připomněli výročí 17. listopadu 1989.
Při vzpomínce na 17. listopadu se studenty rozmlouval bratr Karla Kryla