O prsten za 150 tisíc korun přišla v těchto dnech jedenadvacetiletá dívka z Ostravy. Klenot nechala na toaletách jednoho z ostravských kin. Položila jej na umývadlo a při odchodu na něj zapomněla. Až později si uvědomila, že prsten, který byl vyroben na zakázku, nemá.

„Po prstenu, jehož hodnotu dívka specifikovala ve výši 150 tisíc korun, pátráme, stejně jako po neznámém pachateli, který se šperku zmocnil," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

„Žena sdělila, že jedinečný šperk je vyroben ze čtrnáctikarátového zlata se vsazeným rubínem ve tvaru obdélníku. Po stranách prstenu byly umístěny diamanty, celkem deset," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková s tím, že policie má k dispozici fotografii takřka identického prstenu. Rozdíl je pouze v počtu diamantů po stranách.

Zdroj: Archiv Policie ČR

Prsten na snímku jich má po stranách sedm.

Případ je kvalifikován jako trestný čin krádeže, za který hrozí až pět let vězení. Policie v této souvislosti žádá všechny, kteří o prstenu něco vědí, případně jim ho někdo nabídl k prodeji, aby volali na linku 158.

Prsten však není jedinou nezvyklou věcí, po které policisté nyní pátrají. Zajímají je také erotické pomůcky, které v těchto dnech někdo ukradl v sexshopu v Ostravě, kam se vloupal v nočních hodinách. Kromě jiného vzal erotické zboží za pětasedmdesát tisíc korun.

„Šlo o vibrátory, Venušiny kuličky a mnohé další. Není vyloučeno, že erotické pomůcky budou nabídnuty k prodeji." řekla Holčáková.

Celková škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun. I tento případ je vyšetřován jako krádeže, za kterou lze uložit až pětileté vězení.