V ulici, která je spolu s dalšími v okolí osídlena téměř výhradně romskou menšinou, nastala po 13. hodině vřava, do které se postupně připojovali další účastníci.

Na romský temperament platila až autorita policejní uniformy. Strážníci a policisté z obvodního oddělení, které je jen nedaleko, okamžitě zjistili, že sami situaci nemají šanci zvládnout.

Situace na místě po uklidnění.

Do ulice se postupně sjelo několik hlídek z města a okolí a jako posily přispěchali policisté z krajské pořádkové jednotky a zásahovky.

„Konflikt začal mezi dvěma osobami, po slovní rozepři došlo k fyzickému napadení. Za pár minut na ulici bylo několik desítek osob. O nastalém problému jsme přijali oznámení od městské policie. Na místo okamžitě vyrazili policisté hlídkové služby nejenom z orlovského obvodního oddělení, ale také z okolních oddělení. Povolána byla i Zásahová jednotka a Speciální jednotka policejního ředitelství Moravskoslezského kraje Ostrava i psovodi," popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Policistům se podařilo hlavní aktéry od sebe oddělit a situaci postupně uklidnit. Zranění účastníků jsou jen drobná ve formě oděrek a různých potlučenin. 

„Konflikt byl záhy potlačen. Na služebnu bylo převezeno sedm osob, z toho tři podezřelí byli zadrženi. Jedna osoba byla napadena dřevěnou tyčí a utrpěla drobná poranění. Policisté zahájili úkony trestního řízení přečinu rvačka. Je pravděpodobné, že po rozpletení okolností, příčin, motivu a individuálního zapojení do konfliktu, bude právní kvalifikace rozšířena o přečin výtržnictví," dodala policejní mluvčí.

Zdroj: Youtube