S neznámou ženou, která se nijak nepředstavila, nepředložila žádný průkaz oprávnění, se potkaly před dveřmi bytu. Důvěřivá žena jí pustila dovnitř bytu a zavedla jí do kuchyně. Neznámá seniorku zaplavila různými otázkami. Návštěvu protahovala ještě pouštěním vody, kontrolou trubek a po chvíli se hlasitě loučila.

„Z prvotních informací je pravděpodobné, že neznámá žena po vstupu do bytu nechala dveře nedovřené, tak aby mohla vejít i druhá neznámá, kterou seniorka zahlédla při útěku z bytu. Po jejich rychlém odchodu seniorka zjistila, že jí chybí zlaté šperky v hodnotě 28 tisíc,“ přiblížila případ policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Ligové derby Opava - Karviná (v bílém) vítěze nepoznalo.
Nerozhodné derby. Vyhrát mohly oba celky

Podle získaného popisu žena, která seděla v kuchyni, měla být ve věku mezi 30 a 40 roky, světlé pleti, plnoštíhlé postavy, vysoká asi 170 cm, vlasy zhruba k ramenům, hnědé barvy. Na sobě měla tmavý kabátek, sukni a černé střevíce. Popis druhé ženy se zjistit nepodařilo.

Policisté v této souvislosti připomínají, že kontroly plynu, plynoměru, rozvodů elektřiny či vodovodních rozvodů v bytě musí být vždy oznámeny dodavatelem formou oznámení. Pracovník musí mít u sebe oprávnění pověření a před kontrolou se musí legitimovat. „Bez ověření oprávnění a nutnosti „nějaké“ kontroly do bytu nikoho nepouštějte. Na podezřelé osoby, které se snaží dostat do vašeho příbytku pod záminkou, upozorněte státní nebo městskou policii,“ apeluje policejní mluvčí.

Má Havířovský zlatý kahanec na kahánku? Letos se každopádně nepojede.
Havířovský zlatý kahanec letos nebude. Snad příští rok, i když, kdoví
Tisková konference k rebrendingu Residomo na Heimstaden, 27. května 2020 v Ostravě. Generální ředitel společnosti Heimstaden Jan Rafaj.
Z Residoma je Heimstaden! Co to znamená?