U 33letého recidivisty nyní policisté prověřují, zda se dopustil nezákonného počínání ve vztahu k 9leté dívce, která měla být napadena cizím mužem poblíž základní školy. Pachatel jí v úterý 11. září po poledni uchopil za aktovku s nažil se ji odtáhnout bokem. Školačce se podařilo vysmeknout a utéct. Pachatel pak aktovku odhodil.

Jako podezřelý byl bezprostředně po oznámení a podání popisu vytipován právě 13x soudně trestaný Filip K. Ten se agresivitou vůči svému okolí vyznačuje už od svého mládí. Lidé se ho bojí a pokud mohou, raději se mu obloukem vyhýbají.

Před rokem si na něj lidé stěžovali, když chodil po centru města s nožem. Zabitím vyhrožoval i matce s dítětem v kočárku. Policie tehdy jeho počínání vyhodnotila jako přestupek.

Ilustrační foto.
Nebezpečný recidivista vyhrožoval zabitím dítěte. Podle policie pouhý přestupek

Zda bude Filip K. usvědčen z letošního útoku na školačku, ještě není známo. „Případ je stále ve fázi prověřování,“ potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Cirkus na okrsku

V každém případě si feťák pořádně zavařil, když řádil přímo na policejní služebně.

Zadržen byl dva dny po oznámeném útoku na školačku strážníky městské policie, kteří ho předali kolegům z Policie ČR. Ti se pak nestačili divit, čeho je muž s mozkem silně ovlivněným výpary těkavých látek schopný.

Na chodbě služebny se vysvlékl do naha a nechtěl se obléci. Na policisty vystrkoval zadek a častoval je peprnými nadávkami. Řádil i v cele, kterou poškodil.

„V pátek byly zahájeny úkony při prověřování podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Za oba trestné činy mu hrozí až 3 roky vězení,“ sdělila mluvčí Viačková.

Opilá a zfetovaná „řidička“ bez řidičáku a divoká noční honička s policií. Na začátku byla běžná silniční kontrola v Havířově, na konci plot v Petřvaldě.
Divoká policejní honička se zfetovanou řidičkou skončila nehodou