V areálu garáží ve Školní ulici v Havířově-Šumbarku zasahovali strážníci 4. dubna. "Na komisariát městské policie se dostavil občan, který řekl, že na hlídku čeká v areálu garáží hluchoněmý muž, který má obavy o svého kamaráda. Strážníci na místě zjistili, že jeho kamarád má rodinné problémy a nachází se zřejmě v jedné z garáží. Na té chyběly visací zámky a byly zavřené zevnitř. Jelikož vzniklo důvodné podezření, že by se v garáži mohla nacházet osoba v ohrožení na zdraví a životě, využili strážníci oprávnění tento uzavřený prostor otevřít. Uvnitř se nacházelo nenastartované zaparkované vozidlo, ve kterém byl muž nejevící známky života. Na místo byla přivolána PČR, která si celou událost převzala," uvedl velitel Městské policie Havířov Bohuslav Muras. 

Velkokapacitní očkovací centrum v Městské sportovní hale Slávie v Havířově.
OčkoCentrum Havířov čeká zásilku vakcín a chce zvýšit počet očkovaných

Ve stejný den pak strážníkům po 22. hodině oznámil občan, že z okna svého bytu na Náměstí republiky vudí viset muže z balkonu v 5. patře. "Městským kamerovým dohlížecím systémem byla tato skutečnost potvrzena a ihned byla na místo vyslána hlídka MP, informováni hasiči a hlídka PČR. Během monitoringu kamery bylo zjištěno, že muž po chvíli spadnul na balkón ve 4. patře, kde jej sousedi pustili do bytu. Muž nebyl zraněn a celou událost si převzala PČR k dořešení," popsal velitel strážníků. 

O den později vyjížděli strážníci do ulice Tesařská v Havířově-Městě. Našli tam ženu s podlitinami v obličeji, které jí měl způsobit její přítel. Strážníci se rovněž dozvěděli, že daný muž měl lidi ve svém okolí dokonce ohrožovat i pistolí. 

Takto nějak by měla vypadat rozhledně na Něbrojově kopci v Dětmarovich. Stejná věž už stojí v Rokycanech.
Karvinsko se snad dočká prvních rozhleden. Chtějí je stavět na třech místech

Pak nastalo drama, protože muž se zbraní se náhle objevil "na scéně". Strážníky ale "nerozhodil".

"Při šetření situace na místě vyběhl z horního patra dotyčný P. J., který držel v ruce blíže nespecifikovanou střelnou zbraň a se slovním napadáním se hnal proti strážníkům se zjevným úmyslem proti nim zbraň použít. Hlídka MP ihned použila donucovací prostředky, jimiž byl muž odzbrojen a byly mu přiloženy služební pouta. Byla vyrozuměna hlídka PČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření," doplnil velitel městské policie Havířov.