Jak už Deník informoval, konflikt mezi dvojicí se odehrál v parku u Jitřenky na Dlouhé třídě hodinu před polednem. Ve finále hádky bodl muž ženu nožem do hrudníku. Zraněnou odvezla záchranka do místní nemocnice a posléze do Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého muže z Orlové. Při společném popíjení alkoholu v jednom z havířovských parčíků došlo k hádce mezi obviněným a o rok mladší ženou. Ta bohužel vygradovala, když muž ženu fyzicky napadl a bodl ji nožem do levé části hrudníku. Bezvládnou ji pak zanechal na lavičce v parku a odešel do blízké restaurace. Tam oznámil, že nedaleko je pobodaná žena. Poté z místa odešel, aniž by se o ženu dále jakkoliv zajímal," popsal v pondělí krajský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Pachatel byl zadržen krátce po útoku. „Muž byl umístěn v cele a obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Kriminalisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby. Zákon v tomto případě stanoví až osmnáctiletý trest odnětí svobody," dodal mluvčí Svoboda.

Čtěte také původní článek z pátku: Muž v centru Havířova nožem poranil ženu