Jeho řádění začalo 10. prosince v Českém Těšíně, kde z knihovny, kam se dostal přes výklopná okna, odcizil počítač v hodnotě tři tisíce korun.

O pár dní později se v noci vloupal do jedné českotěšínské školy, odkud odnesl mixážní pult a reprobednu se škodou za více pět tisíc korun. Dva dny před Vánocemi se v nočních hodinách dostal do neuzamčených šaten nádražní budovy, kde odcizil telefon za 4 tisíce korun.

Projevil i smysl pro netradiční postupy. „Přes poledne se nechal nepozorovaně uzamknout do církevního objektu, odkud pak ze skladu ukradl stolní počítač v hodnotě 17 tisíc korun," popsal policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Svou sérii krádeží nepřerušil ani mezi svátky a pokračoval i po Novém roce –v restauraci, na ubytovně i v činžovním domě.

Osudným dnem se pro něj stala středa 13. února, kdy v areálu objektu skladu v Českém Těšíně odcizil z neuzamčeného vozidla Fiat Ducato příruční kabelku s doklady a v nestřeženém okamžiku z kanceláře klíče od vozidla VW Polo a s vozidlem následně odjel. Téhož dne bylo vozidlo vráceno majiteli.

V současné době je zloděj ve vazbě a u soudu mu za uvedené skutky hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až 5 let.