Kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality z Frýdku-Místku do týdne objasnili krádež dvou koloběžek z elektro prodejny ve Frýdku-Místku. Operativní činností, vyhodnocením zajištěných důkazů rychle ztotožnili možného pachatele, kterým se později ukázal 43letý muž. Ten se kriminalistům ke krádeži doznal a do výslechu uvedl, že si šel pořídit „svou novou“ koloběžku, protože se mu ta jeho rozbila.

„Využít měl večerní doby, tmy a toho, že se v danou chvíli nikdo poblíž obchodu nepohyboval. Násilně měl vniknout do prodejny, ze které odcizil hned u vstupu koloběžku. Později zjistil, že nebyla nabitá a rozhodl se na místo činu vrátit. Po několika hodinách své jednání zopakoval, ale tentokrát měl větší štěstí. Odcizit měl druhou koloběžku, na které se mu podařilo z místa činu odjet,“ přiblížila počínání nočního koloběžkáře Eva Michalíková z krajského ředitelství Policie ČR.

Za krádež vibrátoru půjde muž definitivně na dva roky za mříže. V pondělí o tom rozhodl odvolací Krajský soud v Ostravě.
„Kradl z rozmařilosti,“ řekl soud o zloději vibrátoru

Obviněný muž s policisty spolupracoval, dobrovolně koloběžky vydal a ty byly vráceny poškozené společnosti. Svým jednání způsobil škodu ve výši téměř 23 tisíc korun.

Komisař zahájil proti muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího zločinu krádeže.

Uvedeného jednání se dopustil v době nouzového stavu, proto mu nyní hrozí trest odnětí svobody za zločin od dvou do osmi let.