„Koncem ledna v Českém Těšíně v rámci běžného výkonu služby kontrolovali policisté místního obvodního oddělení čtyřicetiletého řidiče motorového vozidla,“ uvedla k nedávné události policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Policisté muže podle jejích slov nejprve podrobili zkoušce ke zjištění alkoholu v dechu a orientačnímu testu na návykové látky.

Hromadná nehoda aut na D56.
Hromadná nehoda aut na D56 z Frýdku do Ostravy, pro zraněné letěl vrtulník

„Test na přítomnost alkoholu byl negativní, ovšem druhý test vyšel pozitivně. Policisté tedy řidiče následně vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. To už však odmítl a začal je přemlouvat, aby vše vyřešili domluvou,“ popsala dále Vlčková.

Svou žádost později řidič podpořil bankovkami, které se pokusil jednomu z policistů vložit do ruky.

„Policisté jej opakovaně upozorňovali, že se dopouští trestného činu. Jelikož na to nedbal a stále se pokoušel je uplatit, zadrželi ho,“ uvedla mluvčí s tím, že muž měl policistům nabídnout šestnáct tisíc korun.

V Českém Těšíně někdo rozbil sklo u bankomatu. Policie hledá svědka.
V Českém Těšíně někdo rozbil sklo u bankomatu. Policie hledá svědka

„Přestože muž pokus o uplacení popírá, na základě shromážděných důkazů ho kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Karviná obvinili ze spáchání zločinu podplacení. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ dodala závěrem mluvčí Daniela Vlčková.