První přepadení se odehrálo 16. března poblíž Kauflandu. „Zatím neznámý pachatel tam na chodníku přistoupil zezadu k 64leté ženě a pokusil se jí vytrhnout z levé ruky kabelku hnědé barvy. V té měla peněženku s finanční hotovostí 2700 korun, osobní doklady a klíče. Protože žena kabelku z ruky nepustila, chvíli se s ní o kabelku přetahoval, potom jí škubnutím za kabelku strhl na zem a asi metr ji táhl po zemi, a když se mu podařilo kabelku z její ruky vytrhnout, tak společně s další nezjištěnou osobou z místa utekl," popsala útok policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Jen o den později začali policisté vyšetřovat další přepadení. Průběh byl velmi podobný tomu předchozímu.

„Zezadu přistoupil k 53leté ženě, které zakryl rukou ústa a se slovy "neřvi" ji odtáhl na nedaleký trávník, kde ji povalil na zem a strhl jí z ramena kabelku. Žena v ní měla peněženku s finanční hotovostí 100 korun, režijní průkaz ČD, In kartu ČD, občanský průkaz, kartu pojištěnce, platební kartu, klientskou kartu k bankovnímu účtu, svazek klíčů, mobilní telefon s kreditem 400 korun, deštník, dvě pracovní trička a plastovou krabičku s ovocnou svačinou," uvedla policejní mluvčí.

Stejně jako v prvém případě, i tentokrát měl lupič s sebou komplice.

Druhý den bylo policistům hlášeno další loupežné přepadení. Tentokrát byli úspěšní, když se jim lupiče podařilo zadržet.

„Policisté zadrželi 23letého muže, který je podezřelý z přepadení 24leté ženy na pěší lávce přes železniční trať. Tu dne 18. března před 22. hodinou napadl zezadu, když ji uchopil za krk a začal škrtit. Strhl jí k zemi a z ruky vytrhl kabelku s osobními věcmi a platební kartou. Ženě způsobil škodu ve výši 1783 korun a drobné oděrky na ruce," informovala mluvčí.¨

Policisté teď muže podezírají ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, a to v posledním případu. Zda, má na svědomí i předchozí dvě přepadení, policisté ještě ověřují, protože sám se k nim nehlásí. Hledají také komplice, který se měl s hlavním aktérem na loupežích podílet.

„V souvislosti s těmito případy byla ve spolupráci s městkou policií přijata bezpečnostní opatření. Vyšetřování věnujeme zvýšenou pozornost," dodala policejní mluvčí Viačková.