Parta výrostků procházela Havířovem ve čtvrtek večer. Lidé na ně městskou policii upozornili už ve chvíli, kdy se mezi sebou poblíž provozovny Kovárna na Podlesí postrkávali a rozbíjeli sklenice. Před strážníky se však mládežníci chovali umírněně.

Hlídky proto odjely, ale dispečer skupinku dále sledoval přes kamerový systém.

"Skupinka se u KD L. Janáčka z části rozešla a zbylá část pokračovala po chodníku směrem do města. Po 21. hodině začala jedna osoba poškozovat osobní motorová vozidla, a to nejprve naskakováním do zadní části dveří, následně ukopla zpětné zrcátko od nákladního vozidla, poté naskočila na kapotu dvou osobních vozů. Na místo byla neprodleně vyslána autohlídka. Strážníkem obsluhujícím Městský kamerový dohlížecí systém byla označena osoba, která měla poškozovat zaparkovaná vozidla. Jednalo se o 19letého P. J. O události byla vyrozuměna Policie ČR, která na místo vyslala svou hlídku. Dotyčný byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky, která prokázala 1,16 promile alkoholu,“ informoval šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.

Ze záznamu však vyplynulo, že zadrženému mladíkovi sekundoval ještě jeden kamarád.

Hlídky městské policie se proto porozhlédly po ulicích a skupinku našly u kyvadla na náměstí Republiky. „Tam byla zadržena druhá z osob, jež měla poškozovat vozidla. Jednalo se o 19letého S. M. I toho si na místě k dalším úkonům převzala republiková policie,“ dodal Muras.

Tragická dopravní nehoda v Horní Suché.
Nehodu tří aut v Horní Suché jedna žena nepřežila